Skip links

Verkoopmethode

Eén commerciële mindset voor de IT consultancy organisatie, omdat een gemeenschappelijke taal  resulteert in betere afspraken en hogere marges.

Download whitepaper

 

Trust Mindset E-book

Altijd een relatie winnen

De Trust Mindset is een commerciële filosofie voor IT consultancy bedrijven.

Onze overtuiging is dat sales en consultants effectiever kunnen zijn als het winnen van vertrouwen centraal staat. De deal komt later.

Onze ambitie? Een methode die simpel genoeg is voor sales en consultants. En een taal voor iedereen. Met de Trust Mindset maken we dit mogelijk.

Download whitepaper

Een groter sales team

Samen verkopen moet op vrijwillige basis plaatsvinden. Niet iedere consultant staat te springen om te verkopen, maar is wel gebaat bij het trainen van skills die hem of haar helpen sneller vertrouwen te winnen.

Sommige verkopers denken zich er makkelijk vanaf te maken. Hoe? Door Consultants zo snel mogelijk te vragen om een introductie. Helaas deze vlieger gaat niet op.

De introductie moet je als verkoper verdienen. Het argument dat consultant en verkoper beide hetzelfde logo vertegenwoordigen is niet voldoende.

Vertrouwen winnen start dan ook met interne verkoop. Collega’s moeten je vertrouwen. En consultants moeten begrijpen wie je bent als mens. En wat je aanpak is en je methode om te komen tot een resultaat.

Bouw sneller vertrouwen op met ons Trust Mindset framework.

Verhoog de ffectiviteit in communicatie vanuit 20 realistische praktijksituaties

Ontwikkel zelf maatwerk scenario's met onze hulp

Download whitepaper

Gert-Jan van Halem, CTO Devoteam

It helps you build a skillset to become a better consultant.

Rob van den Bogaard, accountmanager Copaco

De Trust Mindset is een unieke verkoopmethode om vertrouwen te winnen. Het is geen verkooptrucje, maar een authenthieke manier van werken die ervoor zorgt dat je dicht bij jezelf kunt blijven.

Sjors Brul, CEO Sbit

De kracht van de Trust Mindset methode heb ik zelf mogen ervaren door hun persoonlijke benadering. Ze waren eigenlijk binnen voordat ik het doorhad op een natuurlijke manier.

Gert-Jan van Halem, CTO Devoteam

“It helps you build a skillset to become a better consultant.”

 

Verkoopmethode voor iedereen

De consultatieve verkoopmethode met de Trust Mindset is simpel. En dat moet ook wel. Het doel is namelijk meer vanuit teamplay te kunnen verkopen. En om dit makkelijker mogelijk te maken helpt het als verkopers en consultants dezelfde waarden delen om tot goede oplossingen te komen.

Toepasbare verkooptraining voor iedereen in de organisatie.

Een stevig fundament voor commerciële groei.

Implementeren bij het onboarden van nieuwe collega's.

Download whitepaper

Hogere effectiviteit

Het merendeel van het proces wordt gezamenlijk doorlopen, maar de verkoper is de dirigent in het proces.

Vertrouwen winnen gaat in de eindfase van het verkoopproces verder dan de relatie winnen. Het echte verkoopspel is begonnen, maar de ingrediënten blijven hetzelfde. Geven en Ontvangen moet in balans zijn.

Bepaal de intentie van het geven: betrokkenheid

Op welk niveau wil je vertrouwen winnen?

Wat kun je geven per stap in het verkoopproces?

Wat wil je ontvangen per stap in het proces?

Wetenschap of kunst?

Voor de meest complexe deals maken ervaren verkopers het verschil. Maar laten we eerlijk zijn. De realiteit is dat 80% van alle deals in de regel niet complex zijn.

Een consistente manier van verkopen zal vooral grilligheid voorkomen. En dat is precies wat een organisatie commercieel sterk maakt. Houdt het simpel.

De Trust Mindset verkoopmethode